Muutto lähestyy...

Muuttohetkellä on paljon tärkeää muistettavaa. Muistilista helpottaa kiireiden keskellä asioiden hoitamista.

 

Tee muuttoilmoitus. Tämä on tärkeää, jotta postisi löytää perille uuteen osoitteeseesi. Lain mukaan ilmoitus tulee tehdä viikon kuluessa muutosta. Sen voi tehdä puhelimitse (0200 71000) tai netissä verkkopankkitunnuksilla. Muuttoilmoituslomakkeen voi myös tulostaa netistä täytettäväksi.

 

Tee osoitteenmuutokset. Uutta osoitettasi tarvitsevat pankki, puhelin- ja nettioperaattori, vakuutusyhtiö, oppilaitoksesi, työnantajasi, tilaamasi lehdet sekä tietysti ystävät ja sukulaiset. Monet yritykset saavat uuden osoitteen väestötietojärjestelmästä, jonne tieto siirtyy muuttoilmoituksella. Mutta esimerkiksi kotivakuutukseen täytyy ilmoittaa uuden asunnon tiedot, vaikka laskutusosoite päivittyykin automaattisesti.

 

Tee sähkösopimus energialaitoksen kanssa. Irtisano vanha sopimuksesi ja solmi uusi jo ennen muuttoa. Sähkön hintoja voit kysellä eri sähköyhtiöiltä ja päätöksen voi tehdä hinnan tai ekologisuuden perusteella. Sähkövertailu.fi

 

Harkitse kotivakuutuksen hankkimista. Useissa asunnoissa kotivakuutus on vuokrasopimuksen solmimisen ehto.

 

Ilmoita muutostasi. Tiedon tarvitsevat sekä vanhan että uuden asuntosi isännöitsijät. Isännöitsijän tiedot voivat löytyä netistä, taloyhtiön porraskäytävän ilmoitustaululta tai vuokrasopimuksen liitteistä. Kotivakuutukseen täytyy myös päivittää uuden asunnon tiedot.

 

Muista luovuttaa kaikki entisen asuntosi avaimet isännöitsijälle tai asunnon omistajalle.

 

Hae tarvittaessa asumistukea tai tee olosuhdemuutosilmoitus. Tarvittavat Kelan asiakirjat kannattaa hankkia jo hyvissä ajoin. Hakemuksen voi laittaa jo eteenpäin, vaikka kaikki tarvittavat liitteet eivät vielä olisikaan sen mukana. Ne voit täydentää myöhemmin.

 

Hanki tarvittaessa uusi nettisopimus uuteen asuntoosi, mikäli siinä ei ole sellaista jo valmiiksi.

 

Hanki asuntoon palovaroitin, mikäli siellä ei sellaista ennestään ole. Tarkista sen toimivuus. Asunnon jokaisen kerroksen jokaista alkavaa 60 neliömetriä varten tarvitaan palovaroitin. Tutustu myös uuden asuntosi pelastautumisohjeisiin, jotka saat isännöitsijältä.

 

Siivoa vanha asuntosi.

 

Apua asioiden hoitamiseen eri virastoissa löydät myös Kansalaisneuvonnasta.

Uutiset & Tiedotteet

RSS-Uutiset

Settinetti somessa