Kun vanhemmat eroavat

Vanhempien ero voi olla todella raskas kriisi. Asiat muuttuvat paljon ja kaikki perheenjäsenet joutuvat käymään läpi hyvin monenlaisia tunteita.
 
Usein kaikki perheenjäsenet kokevat syyllisyyttä ja epäonnistumista, myös lapset pohtivat mitä olisivat voineet tehdä toisin, jotta erolta olisi vältytty. Tosiasia kuitenkin on, ettei ero ole koskaan lasten syy vaan siinä on aina kyse vanhempien välisestä keskinäisestä suhteesta, johon lapset eivät voi mitenkään vaikuttaa. Vanhempien ongelmat tosin vaikuttavat koko perheen elämään, mikä voi tehdä nuoren elämästä hankalaa ja epävarmaa. Vanhemmat voivat olla väsyneitä eroon liittyvien asioiden takia ja silloin riitoja saattaa syntyä helposti myös lapsiin liittyvissä asioissa. Mutta vaikka tilanne olisi kuinka hankala tahansa, vanhempien välirikossa on aina kyse vain heidän välisen suhteen ongelmista.
 
Vaikka ero olisi vanhempien välillä riidatonkin, tilanne vaatii varsinkin lapsilta paljon sopeutumista. Olosuhteiden muutos voi olla hyvin suuri, kun toinen vanhemmista muuttaa pois kotoa. Se väistämättä herättää monenlaisia tunteita.
 
Tärkeää on, että voi jutella jollekulle omista tunteistaan. Jos vanhemmille tai sisaruksille puhuminen on hankalaa, ota yhteyttä kuraattoriin tai terveydenhoitajaan. Voit myös kirjoitella tänne Settinetin keskustelupalstalle.

Vetskari Tukea nuorille vanhempien erotessa

 

Kun isällä tai äidillä on uusi kumppani

Nuori uusioperheessä
 
Lue aiheesta myös Väestöliiton sivuilta

Uutiset & Tiedotteet

RSS-Uutiset

Settinetti somessa