Terveys


Hyvinvoinnin ja terveyden peruspilari on hyvä arki. Siihen kuuluvat riittävä uni, tasapainoinen ruokavalio, hyvät ihmissuhteet ja mielekäs tekeminen. Terve ja hyvinvoiva ihminen on viehättävä ja levittää hyvää mieltä myös ympärilleen. 

 

Aina ei tietenkään voi olla hyvä mieli. Kasvuun ja kehitykseen mahdollisesti kuuluvat mielialanvaihtelut saattavat yllättää paitsi läheiset, myös sinut itsesi. Murrosikään kuuluvat muutokset niin luonteessa kuin ulkonäössäkin saattavat hämmentää ja aiheuttaa kysymyksiä. Elämänpiiri laajenee ja eteen voi tulla monenlaisia tilanteita ja ongelmia, jolloin ei tiedä, miten toimia. Jos jokin asia ahdistaa, ei kannata jäädä murehtimaan sitä yksin. Aina on aina saatavilla neuvoja ja apua. Jos omista asioista on vaikea puhua lähipiirille, voit kääntyä esimerkiksi nuoriso-ohjaajan tai kouluterveydenhoitajan puoleen. Tai kirjoitella tänne Settinetin keskustelupalstalle.

 

Myös terveyden kanssa voi tulla ongelmia, vaikka huolehtisikin elintavoista. Jos oma terveydentila huolettaa, kannattaa mennä terveydenhoitajalle tai lääkäriin. Sairastaminen vaikuttaa myös mielialaan, silloin on tärkeä saada läheisiltä tukea. Vertaistuki auttaa myös. Netistä googlettamalla voi löytää keskustelufoorumeita ja yhdistyksiä, joissapääsee vaiohtamaan ajatuksia sellaisten ihmisten kanssa, jotka ovat kokeneet samaa. Se usein auttaa, kun huomaa, ettei ole yksin.

 

Huolehdithan myös kavereistasi: jos kaverin ongelma ei tunnu ratkeavan ja huolet kasaantuvat, hyvä kaveri kuuntelee eikä tee pilkkaa. Jokaisella meistä on toisinaan huolia iästä riippumatta. Ne ovat kuitenkin aina selätettävissä, vaikka aina ei siltä tuntuisikaan.

Uutiset & Tiedotteet

RSS-Uutiset

Settinetti somessa