Huoli itsestä tai ystävästä

Jokaisella on välillä huolia. Niistä selviytyminen helpottuu, kun huolet voi jakaa toisen kanssa ja niistä pystyy puhumaan. Toisen huolia ei saa koskaan vähätellä eikä niille saa nauraa. Huolia ei voi laittaa arvojärjestykseen. Mieltä kalvava asia voi muuttua yhä suuremmaksi ja suuremmaksi, jos siihen ei löydä ratkaisua.
 
Mitä vakavammasta huolesta on kysymys, sen tärkeämpää on, että siitä kertoo eteenpäin ja pyrkii saamaan apua. Toisinaan jo kaveri voi auttaa, mutta joskus ongelmanratkaisijaksi kaivataan aikuista asiantuntijaa, kuten kouluterveydenhoitajaa, koulukuraattoria tai nuorisotyöntekijää. Hyvä kaveri tukee toista ja kannustaa häntä etsimään itselleen apua.
 
Toisen huolet voivat muodostua myös omaksi taakaksi, jos hän ei osaa etsiä apua ja ongelma ei ota helpottaakseen. Jos vaikeiden asioiden kanssa painiskeleva kaveri ei itse kykene hakemaan ulkopuolista apua eikä kuuntele kavereiden kehotuksia, on asiasta syytä kertoa luotettavalle aikuiselle. Ketään ei tule jättää yksin.
 
Jos huoli itsestä tai kaverista on kova, voi apua saada monista paikoista. Nuorisotyöntekijä kuuntelee ja auttaa tarvittaessa eteenpäin. Apua voi saada myös sosiaalityöntekijältä tai rikosta epäiltäessä poliisilta. Hätätilanteessa kuka tahansa lähipiirin aikuinen voi auttaa tai voit pyytää neuvoja myös nuorten palveluista netistä tai puhelimella. Löydät niistä tietoa täältä.
 
Apua on tarjolla – et koskaan ole yksin.

 

Uutiset & Tiedotteet

RSS-Uutiset

Settinetti somessa