"Ihminen on kauneimmillaan silloin kun tekee omintaan."

- Karl Bosch (1874-1940), saksalainen kemisti 
 

Huoli omasta ulkonäöstä vaivaa toisinaan lähes jokaista ihmistä. Onko kiloja tullut lisää? Näyttääkö tämä pusero hyvältä? Pitäisikö laittaa lisää meikkiä ja mikä ihmeen näppy nenän viereen on noussut? Kehtaanko hymyillä hammasrautojen kanssa? Ulkonäöstä huolehtiminen on normaali osa arkea, kunhan ei anna sen hallita koko elämää.

 

Sekä naisia että miehiä on hyvin monennäköisiä. Jokainen saa näyttää sellaiselta kuin haluaa, vaikka siten poikkeaisi joukosta. Persoonallisuus, harrastuneisuus tai vaikkapa oma suosikkimusiikki saa näkyä myös vaatetuksessa ja koruissa. Erilaisuuteen kannattaa suhtautua uteliaasti. Ajatella miten tylsältä maailma näyttäisi, jos kaikki olisivat saman näköisiä!

 

Me kaikki joudumme myös hyväksymään sen, että emme ole täydellisiä. Vikojen etsimisen sijaan kannattaa etsiä ulkonäöstäänkin niitä hyviä puolia ja korostaa niitä. Ulkonäkö ja vartalon muoto myös muuttuu elämän eri vaiheissa. Etenkin naiset kokevat usein suuriakin muutoksia, jos saavat lapsia. Se kaikki on luonnollista ja kuuluu elämään. Siksi tulisikin hyväksyä se, että kaikkea ei pysty kontrolloimaan. Kuitenkin terveillä elämäntavoilla ja pitämällä huolta itsestään voi vaikuttaa myös siihen, miltä näyttää.


Tyyleillä on mukava leikitellä. Ideoita ja vaikutteita pukeutumiseen saa paljon televisiosta ja netistä seuraamalla erilaisia blogeja ja viihdemaailman uutisia. Kuvia katsellessa voi toisinaan kokea itsensä surkeaksi. Onkin hyvä muistaa, että julkisuuden henkilöt ovat kuvissa viimeisen päälle laittautuneita ja stailattuja. Monien blogienkin kuviin nähdään paljon vaivaa, jotta kaikki olisi täydellistä juuri sillä sekunnin murto-osalla kun kamera räpsähtää. Kuvista valitaan vain parhaat ja niitä myös jälkikäsitellään paljon, vyötäröitä kavennetaan ja ihoa siloitellaan, värejä korjaillaan... Kuvat eivät kerro koko totuutta. Joskus lehdissä on juttuja tyylileikestä, joissa on kuva ennen ja jälkeen stailauksen. Niistä näkee hyvin, miten tavallinen taviskin muuttuu aivan kuin uudeksi ihmiseksi, kun hänen ympärillään häärii muutama ammattilainen. Kuitenkin se ihminen on yhä aivan sama ihminen kuin ennenkin.

 

Ulkonäköpaineiden ei pidä antaa kasvaa liian suuriksi. Jos sinusta tuntuu, että kaverisi välittävät sinusta vain ulkoisten ominaisuuksiesi takia, kannattaa miettiä onko heistä tosiystäviksi. Tosiystävä tykkää sinusta vaikka näyttäisit hampuusilta ja vaikket omistaisi mitään. Kaikkien kanssa voi olla kaveri, mutta on tärkeää löytää lähelleen ainakin yksi sellainen ihminen, johon voi luottaa sataprosenttisesti. Jos huomaat itse miettiväsi usein, miltä kaverisi näyttävät, mieti olisiko sillä mitään väliä silloin, jos sinulla olisi joku hätä ja tarvisit kavereiden tukea ja apua.

 

Jos ajatukset liittyvät liikaa vain ulkonäköön, oma itsetunto ei välttämättä ole hyvässä kunnossa ja silloin on vaarassa ajautua ongelmiin. Hyvä itsetunto nimittäin ei kellään rakennu ulkonäön varaan. Kun löydät ja vahvistat omasta persoonastasi niitä parhaita puolia, voit oikeasti tykätä itsestäsi peiliin tuijottamatta ja yllättävää kyllä, se näkyy myös ulospäin. Puhutaan karismasta, jolla tarkoitetaan sellaista viehätysvoimaa, jota ei oikein voi määritellä, mutta joka lumoaa muut ihmiset. Karismaattisuus liittyy läsnäoloon. Että kuuntelee toista ihmistä ja puhuu suoraan hänelle, niin kuin hän olisi ainoa ihminen maailmassa. Katsoo silmiin ja hymyilee. 

 

Kauneus ja viehättävyys ei nimittäin oikeasti ole juurikaan ihmisen ulkonäöstä kiinni. Virkeä ja positiivinen asenne näkyy ihmisessä myös fyysisesti ja tekee ihmisestä hurmaavan. Kaunis käytös on suuri osa ulkoista kauneutta. 


Joskus voi huomata, että jos on pitänyt jotakuta ihmistä oikein kauniina, mutta hän käyttäytyy ilkeästi, niin silloin se ihminen ei enää näytäkään niin kauniilta. Ja toisin päin. Hirviö voi muuttua prinssiksi, niin kuin sadussa kävi.


Mieti, mistä asioista pidät, mikä aiheuttaa sinulle hyvää oloa. Mitä tykkäät tehdä ja harrastaa. Minkälaisista ihmisistä itse pidät, miksi he ovat mielestäsi hurmaavia. Voit kysyä kavereiltasi, että mistä asioista he tykkäävät sinussa eniten. Etsiydy sellaisten ihmisten pariin, joiden kanssa sinulla on hyvä olo. Tee asioita, joista saat onnistumisen kokemuksia, elämäniloa ja hyvää oloa. Se tekee sinusta hurmaavan.

 


 

Meikkaaminen

Meikkaaminen on kivaa ja huolellisesti käytettynä meikit myös parantavat oloa, kun tietää näyttävänsä siistimmältä. Nykyään monet miehetkin meikkaavat, jos haluavat näyttää huolitelluilta.
 
Parhaimmillaan arkimeikki on sellainen, ettei sitä oikeastaan edes huomaa. Mutta meikki on myös tyylikysymys, monet innostuvat meikkaamisesta enemmänkin ja loihtivat upeita lookkeja. Jos haluaa tehdä voimakkaita meikkejä, silloin on syytä harjoitellakin enemmän. Joillekin kauneudenhoitoalasta tulee myös ammatti. Meikkaamista, kampaamista ja kynsienlaittoa voi harjoitella kotona. Netistä löytää blogeja ja tutorialeja, joista saa vinkkejä.

Tässä jotain ohjeita, joilla pääset alkuun perusmekin teossa:

 1. Peitevoide ja meikkivoide suojaa ihoa päivän aikana. Meikkivoiteen sävyn valinnassa täytyy vain olla tarkkana. Niitä on punertavampia ja kellertävämpiä eri tummuusastena. Väriä kannattaa verrata kaulan ihoon. Voit pyytää jonkun tarkkasilmäisen kaverin avuksi meikkivoiteen valintaan. Katso myös, että meikkivoide ei ole liian paksua ja peittävää, vaan koostumukseltaan kevyt. Niin saat luonnollisen lookin.
 
2. Ei kannata käyttää puuteria päivittäin, kannattaa sen sijaan valita mattapintainen meikkivoide. Puuteri kuivattaa iihoa ja lisää rasvaneritystä. Jos naama alkaa kiiltää päivän aikana, taputtele sitä paperilla ja korjaile kevyesti meikkivoiteella.
 
3. päivämeikiksi riittää pelkkä ripsiväri. Mutta diskoon tai muuhun iltamenoon voi olla kiva laittaa luomiväriä tai kajalia.
 
Meikkausohjeita täältä tutorialista.
 
Pese meikit aina hyvin pois, älä koskaan nuku meikit kasvoilla!

 

Rose Shock -blogia pitää nuori nainen, joka tekee mitä mielikuvituksellisempia lookkeja.


 

Tietoa hiusten värjäämisestä

Hiuksiä värjätessä tapahtuu aina muutoksia hiusten omassa värissä: hapettavat aineet vaalentavat hiusten omat väripigmentit jotta keinotekoiset pigmentit voivat kiinnittyä hiuksen sisään (vaalennusainetta käytettäessä vaalenevat vain hiuksen omat pigmentit, sävyä halutessaan se täytyy lisätä vaalennuksen jälkeen). Näin tapahtuu aina, kun väri- tai vaalennusainetta sekoitetaan hapettavan aineen kanssa ts. kaksi ainesosaa sekoitetaan keskenään värjätessä. 
 
Väri ei siis ole "kalvo", joka kiinnittyisi hiuksen pintaan vaan värimuutos tapahtuu hiuksen sisällä ja näin ollen omaa luonnollista väriä ei enää ensimmäisen värjäyskerran jälkeen hiuksessa ole (siis näkyvässä osassa, tyvestähän tietty pukkaa omaa väriä edelleenkin). 
 
Ns. suoravärit sekä sävyttävät sampoot ja hoitoaineet sisältävät väripigmenttejä, mutta ne tarttuvat vain hiusten pintaan ja peseytyvät ajan myötä pois. Toisinaan vaaleissa tai huokoisissa hiuksissa myös nämä värit saattavat tarttua tiukkaan ja pysyä pitkäänkin. 
 
Värinpoistoaineella on harhaanjohtava nimi. Kyseessä on lähes aina vaalennusaine, joka vaalentaa eli poistaa hiuksissa olevia keinotekoisia pigmenttejä. Aine ei voi tietää, mikä väri hiuksissa on ennen edellistä/edellisiä värejä ollut eikä näin ollen voi palauttaa "omaa" väriä. Vaalennuskäsittely vapauttaa hiuksista kosteutta sekä haurastuttaa hiuksen rakennetta. Vaalea hius myös taittaa valoa huonommin kuin tumma hius, joten vaaleat hiukset näyttävät helpommin ohuemmilta ja elottomilta kuin tummat, kyseessä on siis ns. optinen harha. 
 
Värinpoistokäsittelyn jälkeen (samoin kuin muidenkin hiusta rasittavien käsittelyjen jälkeen) tärkeintä olisi antaa hiusten levätä ennen seuraavaa käsittelyä. Hoitoaineisiin kannattaa panostaa: kosteuttavia ja rakennepaikkaavia tuotteita pesun jälkeen, varovaisuutta kosteita hiuksia selvittäessä ja varovaisuutta muotoillessa (suoristusraudat ym). Myöskään hiusta ei kannata heti lähteä värjäämään uudelleen tummemmaksi saadakseen sen näyttämään vahvemmalta. 
 
Suositeltavaa olisi konsultoida kampaajaa miettiessään radikaalimpaa värinvaihtoa, kuten vaalennusta. Pikkuhiljaa toteutettuna (esim. raidoittamalla) tummasta vaaleampaan myös peilikuvaan ehtii tottua ja hius pysyy parempikuntoisena kuin "kerralla räjäyttämällä". 
 
Alle 16-vuotiailta hiusten värjäys on nykyään lain mukaan kiellettyä. Myöskään ripsiin tai kulmiin ei väriä saa laittaa. Lain tarkoitus on suojata vielä herkkää ihoa ja näin ehkäistä mahdollista allergisoitumista väriaineille tulevaisuudessa.


Uutiset & Tiedotteet

RSS-Uutiset

Settinetti somessa