Ulkomaalaiset Suomessa

Suomessa asuu sekä muiden maiden kansalaisia että ulkomailta muuttaneita, jotka ovat saaneet Suomen kansalaisuuden ja ovat siten suomalaisia. Monikulttuurisuus tarkoittaa sitä, että saman maan kansalaisilla voi olla hyvin erilaisia tapoja ja perinteitä.
 
Suomessa suurin osa ulkomaalaisista on virolaisia ja venäläisiä.

Lue maahanmuuttajien tarinoita täältä
Maahanmuuttovirasto
Maailman kuvalehti
Työelämätietoa monikulttuurisille nuorille

 

Pakolaisuus

Pakolaiset joutuvat lähtemään omasta maastaan, koksa ovat syystä tai toisesta siellä hengenvaarassa. Suomessa pakolaisia on verrattain vähän.
 
Miljoonat ihmiset ovat tälläkin hetkellä sotaa paossa pakolaisleireillä. Osa heistä lähtee muihin maihin hakemaan turvapaikkaa.  On myös poliittisia pakolaisia eli henkilöitä, joiden ei ole turvallista asua kotimaassaan esimerkiksi sen takia, että he vastustavat paikallista hallintoa. Pakolaisia onkin monista yhteiskuntaluokista. Usein heillä on ollut kotimaassaan arvostettu työ ja varallisuutta.
 
Toisen maailmansodan aikana myös Suomesta lähti pakolaisia Ruotsiin.
 
Lisäksi on ihmisiä, jotka lähtevät paremman elintason toivossa ulkomaille. Esimerkiksi Amerikan mantereelle on lähtenyt paljon ihmisiä Euroopasta ja Pohjoismaista rakentamaan uutta elämää. Suomalaisia on lähtenyt sankoin joukoin Ruotsiin töihin. Nykyään Euroopassa on asiat paremmin kuin joissain muissa maissa ja esimerkiksi Afrikasta pyrkii koko ajan ihmisiä tänne etsimään töitä.
 
ihmisten liikkuvuus maapallolla onkin tavanomainen ilmiö, tapahtui sitä mistä syystä tahansa. Kautta historian ihmiset ovat vaellelleet paikasta toiseen.  Kun sota ajaa ihmiset kodeistaan, ollaan sen tilanteen edessä, että jollain tavalla heitä on autettava. 
 
Tietoa pakolaisuudesta

Uutiset & Tiedotteet

RSS-Uutiset

Settinetti somessa