Kestävä kehitys

Maapallon resurssit ovat rajalliset. Kestävän kehityksen tarkoituksena on taata myös seuraaville sukupolville mahdollisuus elämään.
 
Haasteena ovat mm. väestön kasvu, luonnon saastuminen, eläinten kuoleminen sukupuuttoon ja päästöjen seurauksena voimistuva kasvihuoneilmiö. Tilanne voi näyttää toivottomalta tai toiveikkaalta, mikäli kaikki maat pystyvät toimimaan yhdessä kasvihuoneilmiön hidastamiseksi. Kävi miten kävi, maapallo on ja pysyy. Mutta jos elinolosuhteet käyvät ajan mittaan nisäkkäille mahdottomiksi, niiden elämä maapallolla loppuu kokonaan.
 
Voimme vaikuttaa ilmastonmuutokseen omilla arkisilla valinnoillamme pienentämällä ns. hiilijalanjälkeämme. Eli pitämällä minimissä kaiken sellaisen toiminnan, mistä syntyy päästöjä. Se tarkoittaa käytännössä esimerkiksi sitä, että suositaan yleisiä kulkuneuvoja ja polkupyörää autojen ja mopojen sijaan. Säästetään energiaa kaikissa tilanteissa, esimerkiksi sammutetaan ylimääräiset valot. Ekologisesti ajatellen hissin sijaan on parempi kulkea portaita ja mahdollisuuksien mukaan valita sähköisesti aukeavan oven sijaan itse avattava ovi. Kaikki nämä mitättömän pieneltäkin tuntuvat toiminnat muodostavat jatkuvassa päivittäisessä käytössä valtavan energiankulutuksen.
 
Välillisesti energiankulutusta ja päästöjä syntyy myös esimerkiksi elintarvikkeiden ja muiden tuotteiden tuonnissa. Siksi on aina paras valita lähialueella tuotettuja ruokia ja tavaroita. Myös vedenkulutukseen on hyvä kiinnittää huomiota. Käy ilmastotohtorin vastaanotolla Ilmastodieetti-sivustolla, niin hoksaat mihin kaikkeen energiaa arkielämässä kuluukaan. Voit myös käydä ilmastopuntarilla, niin saat tietää paljonko sinun elämisesi painaa.

Tietoa ja videoita kestävästä kehityksestä
Ilmasto-opas -sivustolta löydät kattavasti tietoa ilmastoasioista

Vihreä tuuma -verkkolehti
Maailman kuvalehti

Uutiset & Tiedotteet

RSS-Uutiset

Settinetti somessa