Työhaastattelu on tilaisuus esittäytyä

 

Työnantaja valitsee hakemusten perusteella sopivat henkilöt haastatteluun. Haastattelussa voi olla paikalla useita haastattelijoita ja toisinaan myös muita hakijoita. Se voi tapahtua myös puhelimitse. Onnistunut työhaastattelu on vuorovaikutustilanne, jossa molemmat osapuolet saavat itseään kiinnostavaa tietoa. Kannattaa varautua kertomaan itsestään sekä työntekijänä että ihmisenä. Koska työnantajaa kiinnostaa etupäässä työansiosi, kannattaa sinun esitellä itsesi etupäässä kertomalla, mitä olet opiskellut ja millaisia töitä olet tehnyt. Lisäksi voit esimerkiksi kertoa, mistä asioista olet kiinnostunut ja mitä harrastat.

 

Haastattelijan lisäksi myös hakija saa esittää kysymyksiä mahdollisesta tulevasta työpaikasta. Siksi kannattaakin ottaa etukäteen selvää yrityksestä ja miettiä valmiiksi muutamia kysymyksiä. Selvitä ainakin onko kyseessä osa-aika-, ilta-, viikonloppu- vai kokopäivätyö ja onko työsuhde määräaikainen vai vakituinen. Jos mahdollinen työpaikka sijaitsee kaukana, kannattaa huomioida se, kuinka työpaikalle tarvittaessa pääsee, ja kuinka paljon työpaikalle meneminen aiheuttaa matkakustannuksia vai pitääkö sinun hankkia asunto lähempää.

 

Haastattelutilanne on aina jännittävä. Haastattelijoiden tarkoitus ei kuitenkaan ole arvostella sinua ihmisenä, vaan he miettivät kohtaavatko sinun taitosi ja ominaisuutesi heidän sen hetkisiä tarpeitaan. Sinun ei tarvitse yrittää tehdä vaikutusta, riittää, kun kerrot itsestäsi ja ajatuksistasi. Voit kertoa, missä olet erityisen hyvä ja voit kertoa myös, mitä haluaisit oppia lisää. Motivoituneisuus on usein ratkaisevaa.

 

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä työhaastattelussa:
Kerro vähän aluksi itsestäsi – kerro nimesi, ikäsi, missä asut ja mistä olet kotoisin, koulutus, harrastukset, miksi olet hakemassa töitä jne.
Millaisia tulevaisuudensuunnitelmia/tavoitteita sinulla on? –pitäydy urasuunnitelmissa, älä kerro esim. että suurin haavesi on lähteä Kaliforniaan surffaamaan
Millainen on mielestäsi hyvä työntekijä?
Mitä toivot työpaikaltasi? – haluatko oppia alasta lisää? Toivotko pitkäaikaista työsuhdetta? Haluatko tienata rahaa osa-aikaisella työllä, jotta voit keskittyä opiskeluun?
Millainen on mielestäsi hyvä esimies? – mieti esim. miten luodaan hyvä työilmapiiri eli yhteishenki  ihmisten välille. Miten esimiehen tulisi toimia ongelmatilanteissa?
Millaista työntekijää arvelet täällä meillä tarvittavan? – mieti millaisia ominaisuuksia työtehtävässä suoriutuminen edellyttää. Täytyykö olla joustava, myyntihenkinen, itsenäinen… Entä millainen on firman arvomaailma ja imago? Siitä löydät tietoa firman nettisivuilta.
Kuvitellaan tilanne, jossa asiakas tulee ja… miten toimit/mitä teet? – mieti kuinka toivoisis asiakaspalvelijan kohtelevan sinua ja kuvaile se haastattelijalle
Miten suhtaudut kiireeseen työssä?
Miten käsittelet stressiä?
Mitkä asiat koet tärkeäksi juuri tässä työssä?
Miksi meidän pitäisi valita juuri sinut? - Kerro omat vahvuutesi, erityistaitosi, osoita, että ymmärrät alasta ja tiedät millaista työntekijää tarvitaan
Koska voit aloittaa työt?
Käykö sinulle mahdollinen ylityö ja iltatyö, sekä viikonloppuvuorot jne. ?
Mitä haluaisit itse kysyä?

Haastattelijoita voi olla joko vain yksi tai useampia. Toisinaan haastattelussa on läsnä myös useita haastateltavia. Haastattelu on mahdollista tehdä myös puhelimitse, mikäli työnantaja näin haluaa.

 

Työhaastattelu voi olla moniportainen. Tällöin runsasta hakijamäärää karsitaan vähitellen pienemmäksi. Jatkoon pääsystä tulee aina ilmoitus. Yleensä myös karsiutumisesta ilmoitetaan. Moniportaisessa hakumenettelyssä haastatteluja voi olla useita ja hakijan tulee suorittaa soveltuvuustehtäviä.

 

Onnistunut työnhaku päättyy työnhakijan tullessa valituksi mieluisaan työtehtävään. Valittu hakija saa työtarjouksen ja kun molemmat osapuolet sen hyväksyvät, allekirjoitetaan työsopimus.

 

 

Vinkkejä työnhakuun TE-toimiston sivuilta 

 

Uutiset & Tiedotteet

RSS-Uutiset

Settinetti somessa