Kun aloitat uudessa työpaikassa

Kun aloitat uudessa työssä, malta rauhassa tutustua työpaikan käytäntöihin. Työpaikalla täytyy toimia asiallisesti muita huomioiden ja keskittyen työn tekoon. Tärkeää on osallistua myös sosiaalisiin tilanteisiin, kuten kahvihetkiin ja ruokailuihin.

 

Älä väheksy mitään sinulle annettuja työtehtäviä, vaan tee kaikki reippaasti, vaikka annetut tehtävät eivät täysin vastaisi unelmiesi työtä. Jos et osaa jotain asiaa tai et tiedä, miten tulisi toimia, pyydä apua työkaverilta tai esimieheltä. Jos sinua jännittää jokin tilanne, voit sanoa siitäkin, niin saat varmasti rohkaisua ja hyviä neuvoja kokeneemmilta. Pikkuhiljaa pääset sisään kuvioihin, solmit uusia suhteita alan ihmisiin ja pääset etenemään työurallasi.

 

Jo ensimmäisen työsuhteen alkaessa voit miettiä liittymistä ammattiliittoon. Eri liitot ajavat eri alojen asioita, työkavereilta voit kysyä, mitkä liitot hoitavat sinun alasi asioita. Samalla voit liittyä työttömyyskassaan, jolloin työpäivät kerryttävät sinulle ansiosidonnaista työttömyysturvaa. Tietoa liitoista löytyy täältä.

Uutiset & Tiedotteet

RSS-Uutiset

Settinetti somessa