Dallas Kalevala rikkoo rajoja

Dallas Kalevala rikkoo rajoja

 

Qsctokissa esiintynyt Dallas Kalevala on sekoitus itää ja länttä, jinia ja jangia. Samalla sen tyyli on osa suomalaista kansallismaisemaa ja identiteettiä, jossa kuuluu jenkkiläisyys.


- Mihin tarkoitukseen Kalevala on tehty? Ketä varten tämä on rakennettu?, Dallas Kalevalan rumpali Jussi Matikainen esittää vastakysymyksen siihen ovatko artistit Väinämöiselle sukua.

Lopputuloksena Väinämöinen on todennäköisimmin sukua meille kaikille.

Pojat ovat juuri hetki sitten tulleet Oulun Kuusisaaressa pidetyn Qstock-festivaalin lavalta ja kipinöivät vielä keikan jälkeistä tunnelmaa.

Perinteinen bändielämä on Ville Maljan ja Jussi Matikaisen mielestä logistisesti raskasta.

- Siksi tämä kokoonpano viihtyykin paljon studiolla. Tällä hetkellä tarvitsisimme isomman tilan, missä pystyy myös soittamaan lujaa, artistit kertoilevat Dallas Kalevalan tavasta treenata.

Bändin kokoonpanossa vaikuttaa lisäksi basisti Maria Rantanen. Yhdessä he muodostavat lavalla energisen trion.

Studioaikaa heille tulee vuodessa kokonaista kaksi kuukautta. Helsingissä sijaitseva työhuone on heille enemmän kuin treenikämppä.

 

Maljan mukaan silloin kun bändi on itse ajatellut muuttuvansa jopa tylsäksi, käykin usein niin, että se yleisön mielestä alkaa toimia. Kyse on kenties musiikillisen tyylin hionnasta, joka jossakin vaiheessa kolahtaa kuulijoihin. Tällä hetkellä Dallas Kalevala on tuore yhtye, heillä on takanaan kolme keikkaa. Netin kautta kuulijoita on kuitenkin jo kohtuullisesti.

 

Lavahekumointi toimii

 

Lavalla Dallas Kalevala on intohimoisesti mukana show´ssa, musiikki on heidän kiinnipitävä kivijalkansa.

- On vapauttavaa kun kaiken muun voi repiä, biisin rakenne kantaa, Jussi Matikainen avaa livekeikalla tapahtuvaa kokonaisuutta.

Bändillä on sekä koneellista musiikkia, että livenä soittaessa basso, rummut ja kitara, jota solistina toimiva Malja soittaa. Solistin moniulotteinen esiintymistapa on viihdyttävää katsottavaa. Malja keikuttaa lannetta minishortseissaan ja pyyhkii tunteellisesti hikeä pyyhkeellä.

 

Youtubessa esiintyvistä biiseistä Ass Of Icon on huomiota herättävä julkaisu, jossa risteilee lähes tuhat kuvaa välähdyksenomaisena kuvavirtana.

-      Tämä on avoin varkaus netissä. Teos jossa on lukuisia kuvia yhtenä kokonaisuutena, on hieman erilainen tekijänoikeuksiltaan, itsekin kuvaajana toimiva Malja taustoittaa.

Ville Maljan äidin puolen suku on kotoisin Kärsämäeltä. Paikkakunnan muraalitaide on miehelle tuttua, niin myös nuorempana kuunneltu Alphavillen musiikki. Hän on ajanut kesälomareissulla pitkin Kärsämäkeä ja samalla kuullut äidiltään esittelyjä paikkakunnasta. Malja on asunut eteläisessä Suomessa jo lapsesta saakka.


Eurooppa tähtäimessä

Dallas Kalevala tähtää tulevaisuudessa Eurooppaan, sitä ennen he haluavat palikoiden olevan musiikillisesti kunnossa. Lapko-yhtyeestä tuttuina muusikoina heillä on jo pohjaa siitä, miten maailmaa voitaisiin lähestyä. Tällä hetkellä Lapko on tauolla ja artistit keskittyvät täysin uuteen projektiinsa. Bändi on musiikillisesti kiinni sekä populaari- ja korkeakulttuurissa, kaikkien saavutettavissa omien sanojensa mukaan.

-      Musiikkimme on avoimesti suhtautuville kuulijoille, ketään ei myöskään rajata kuulijakunnasta ulos. Kannamme karjalaisuutta itsessämme ja haluamme nähdä meissä myös amerikkalaisuutta, Malja jatkaa.

Bändin jäsenten mielestä tekeminen, esittäminen ja kuunteleminen on oltava hauskaa. MH

 
Kuva: Dallas Kalevalaa voi kuulla esimerkiksi 20. lokakuuta Oulun
45 Specialissa. Vas. solistina Ville Malja, rummuissa Jussi Matikainen ja
basistina Maria Rantanen.


 

Uutiset & Tiedotteet

RSS-Uutiset

Settinetti somessa