Vapaa-aika on virkistäytymistä 

Koulu tai työ vie ison osan ajasta ja energiasta. Pitkän päivän jälkeen on mukava ottaa rennosti ja viettää aikaa kavereitten kanssa vaikka nuopparilla. Mutta yhtä lailla on kiva, jos vapaa-ajallakin on jotain mielekästä tekemistä. Erilaisissa harrastuksissa pääsee toteuttamaan itseään ja tekemään juuri niitä asioita, mistä pitää eniten. Oli se sitten eläintenhoitoa, mopon laittoa, urheilua, pelaamista, koodaamista, käsitöitä tai muuta luovaa tekemistä.
 
Monia asioita voi harrastaa omin päin tai kaveriporukalla, mutta myös monet yhdistykset ja opistot järjestävät ohjattua toimintaa. Harrastusporukan voi löytää myös somesta. Netissä muiden puuhia voi seurata blogeista ja vlogeista, mistä voi saada monenlaisia uusia ideoita. Bloggaus voi olla harrastus myös itselle.
 
Joka paikkakunnalla on nuoriso- tai vapaa-aikatoimisto, josta saat parhaiten tietoa oman paikkakuntasi tapahtumista ja harrastusmahdollisuuksista. Voit olla suoraan yhteydessä oman paikkakuntasi nuoriso-, liikunta-, kulttuuri- tai vapaa-aikasihteeriin kaikissa harrastuksiin liittyvissä asioissa. Heille voi myös ehdottaa jonkun uuden harrastuksen järjestämistä paikkakunnalle.
 
Kannattaa lähteä mukaan nuorisotoimen järjestämiin tapahtumiin, leireille ja retkille. Ne ovat usein ikimuistoisia kokemuksia. Niistä saat lisää tietoa oman paikkakuntasi nuoriso- tai vapaa-aikatoimistosta. Tai nuoriso-ohjaajilta, jotka työskentelevät nuoppareilla. Yhteystietoja löytyy täältä Settinetistä paikkakuntakohtaisten linkkien alta tai kunkin paikkakunnan omilta nettisivuilta.

Tässä joitain harrastuksiin liittyviä linkkejä:
 
Jokilaaksojen musiikkiopisto Sekä soiton että musiikin teorian opetusta, eri instrumentteja. Oppilaaksi haetaan aina keväisin pääsykokeissa.

Kansalaisopistot Oulun eteläisen alueella:
Jokihelmen opisto
Jokilatvan opisto
Ylivieskan seudun kansalaisopisto
Kalajoen kansalaisopisto
 
4H -yhdistys - Suomen 4H-liiton sivut. Löydät tietoa järjestöstä ja sen toiminnasta sekä yhteystiedot paikallistyhdistyksiin.
 
Nuorisoseuratoiminta Kerhoja ja ryhmiä teatterin tekemiseen ja muuhun yhteiseen toimintaan. Sivuston hakutoiminnolla löydät oman paikkakuntasi nuorisoseuran yhteystiedot.
 
Rotary-klubit sekä Lions-klubit tähtäävät hyvien asioiden edistämiseen yhteiskunnassa ja maailmassa. He järjestävät mm. kansainvälistä nuorisovaihtoa. Klubeja on monilla paikkakunnilla.
 
Mannerheimin lastensuojeluliitolla on myös monenlaista toimintaa eri paikkakunnilla, etenkin lasten ja nuorten hyvinvointiin liittyen. Paikallisyhdistykset järjestävät taaphtumia ja harrastustoimintaa.
 
Punaisen ristin paikallisjärjestöt järjestävät ensiapuopetuksen lisäksi mm. ystävätoimintaa ja kansainvälisyystoimintaa
 
Pelastakaa lapset Ry tukee nuoria eri tavoin. Alle 29-vuotiaille jäsenyys on ilmainen.

Partio Luonnossa liikkumista ja monenlaista toimintaa porukalla
 
Punomo Ideoita ja ohjeita käsitöiden tekemiseen netissä

kotikokki.net reseptejä netissä
 
digikuvaus.medianurkka.com nettiyhteisö valokuvaamisesta kiinnostuneille
 
aukea.net Luovan harrastamisen keskus netissä
 
Nuorten Akatemia jakaa nuorten toteuttamiin projekteihin 100-200 euroa. Hakuja useita vuodessa. 
 
Nuori kulttuuri tukee myös nuorten kulttuuritoimintaa ja järjestää esimerkiksi Sounds-bänditapahtumaa.


Uutiset & Tiedotteet

RSS-Uutiset

Settinetti somessa